Tidebønn i Flekkerøy kirke

VELKOMME TIL TIDEBØNNER I FLEKKERØY KIRKE!

Denne høsten starter vi opp et nytt tilbud som et supplement til bønnelivet i vår menighet. Annenhver mandag(partallsuker) er det tradisjonelle bønnemøter kl 1900 i kirka vår. De andre mandagene (oddetallsuker) også kl 1900, inviterer vi til tidebønn.

Vi startet opp mandag 12. september og fortsetter den 26. Disse kveldsbønnene varer kun en liten halvtime og består av veksellesning, bibellesning, litt stillhet, litt vakker musikk og mulighet for å benytte lysgloben og tenne lys for du tenker litt ekstra på, samt legge lapper i bønnekrukka. Disse bønnene blir det bedt over på de vanlige bønnemøtene.

Etter høstferien starter vi også opp med morgenbønn hver onsdag morgen kl 0700 til ca 0715. Slik at det er mulig å rekke buss jobb, for de som måtte ønske å ta med seg en slik start på dagen.

Hvorfor tidebønn?
Er det noe liv i fast formulerte bønner som leses opp? Ja, det er det i aller høyeste grad. Tidebønnen er en form for bønn en kan få lov å hvile i. En kan leve med i bønnene sammen med de andre, lytte til vakre sanger, stille i stillhet og be for seg selv. Det er en kirkens aller eldste former for bønn vi snakker om. Magnus Malm skriver i boka «Kjennetegn»: «Denne forunderlig slitesterke formen for bønn ble født blant jøder i eksil for 2500 år siden. Siden er den blitt forvaltet og utviklet gjennom århundrer med trofast bønn i klostrene. I dag åpner den portene midt i vår postmoderne kultur: Velkommen til å be – sammen med alle generasjoner som har bedt før oss, med englene som nå tilber for Guds ansikt i himmelen, og med alle som i dag ber på denne måten over hele jorden!»

Et kvarter før hver kveldsbønn og morgenbønn vil kirka være åpen. Du kan komme inn, tenne lys og sitte i stillhet foran alteret og lytte til litt vakker musikk.

Velkommen til tidebønn!